im. Władysława Łokietka
w Lubaszczu
line decor
  
line decor
 
 

 
 

 
 

II Forum Dziedzictwa Kulinarnego Krajny i Pałuk



.            Uczniowie klasy II i III kształcący się w zawodzie kucharz uczestniczyli w II Forum Dziedzictwa Kulinarnego Krajny i Pałuk, którego organizatorem była Fundacja Saluto Culina pana Szymona Brukwickiego. Młodzież zaserwowała wszystkim gościom i uczestnikom pajdę chleba z mąki gryczanej ze smalcem z gęsiny i ogórkiem kiszonym. Poza regionalnymi pysznościami przygotowanymi przez naszych uczniów i liczne Koła Gospodyń Wiejskich odbyłby się prelekcje, z których jedną poprowadziła pani Margareta Machnik - Król n.t. „Tradycyjnych potraw w kontekście współczesnych trendów żywienia”. Dziękujemy Fundacji za zaproszenie, zaufanie i dawkę ogromnego doświadczenia :).

klik

 
 

 

home

ZAJĘCIA DODATKOWE

SUKCESY UCZNIÓW

STUDIO FITNESS
zapraszamy

PRZYJAZNA SZKOŁA

           
zapraszamy zapraszamy zapraszamy